NASZ ZESPOŁ

Ukończył pedagogikę na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie, a potem pomyślał, że ekonomia też nie zaszkodzi, więc poszedł na Wyższą Szkołę Informatyki i Ekonomii TWP w Olsztynie. Od sierpnia do grudnia 2020 r. postanowił, że przyda mu się jeszcze kurs socjoterapeutyczny, więc załapał się na taki organizowany przez Fundację ETOH. To dało mu supermoce do pracy z dziećmi z rodzin z problemem alkoholowym. Już ponad 5 lata działa w świetlicy socjoterapeutycznej dla dzieciaków w wieku 7-12 lat, zarządzanej przez fundację FLOW. Na swoim CV ma też epizod nauczyciela w Polskiej Sobotniej Szkole w Northampton w Anglii. A w 2021 r. dołożył do tego wszystkiego studia podyplomowe z pedagogiki specjalnej i przygotowania pedagogicznego.

Od roku pracuje jako nauczyciel wspomagający w szkole podstawowej, gdzie codziennie wita dzieci z uśmiechem na twarzy. W wolnych chwilach zamienia się w pasjonata IT, serwisując sprzęt komputerowy i eksperymentując z technologią smart home. Kiedy nie bawi się w domowego informatyka, uwielbia zatopić się w dobrej książce lub ruszyć w podróż – czy to samochodem, czy rowerem. Ma na swoim koncie kilka wypraw rowerowych po Polsce, podczas których nie tylko podziwiał krajobrazy, ale także zdobywał nowe doświadczenia i inspiracje. 🚴‍♂️📚🌍